Calpe Costa Blanca, Spania – un oraș mai puțin cunoscut al Spaniei, dar cu un farmec aparte

Calpe Costa Blanca un oraș cu un farmec aparte

Calpe, este un oraș care se află la 130 km de Valencia și la 65 km de Alicante, având astfel 2 variante de aeroporturi pentru aterizare. Poți să alegi varianta de Valencia și să rămâi și acolo 2 nopți pentru a gusta din farmecul orașului.

De asemenea Calpe Costa Blanca este la 23 km de Benidorm, perla Spaniei din Costa Blanca,  denumit și Manhattan-ul spaniol, datorită clădirilor zgârie-nori care îl împânzesc.

Calpe este un oraș care are ingredientele suficiente pentru a petrece o vacanță de o săptămână în Spania, într-un loc unic datorită peisajului oferit de stânca de 332 metri care aparține Parcului Natural Penyal D’Ifac. Dacă ești pasionat de drumeții poți să urci pe această stâncă și să te bucuri de peisajele inedite oferite. Plajele sunt late, cu nisip fin, marea este minunată, iar orașul este dominat de o mulțime de restaurante cochete. De asemenea sunt și foarte multe magazine  – aviz pentru amatorii de shopping.

Orașul Calpe văzut de pe stâncă

Imagine Sialy Travel

Am ales să petrec o vacanță în vara anului 2016 la hotelul Gran Hotel Sol y Mar 4*. Este un hotel situat pe plajă, în centrul orasului Calpe Costa Blanca, iar serviciile oferite sunt dupa părerea mea de 5 stele. Am optat pentru varianta de demipensiune, iar 7 seri la rând meniul a fost variat și peste așteptări.

Te Interesează Destinația?

Acest hotel are și un bar de șampanie, cu peste 30 de tipuri de șampanie, un centru SPA și are de asemenea și 2 restaurante cu preparate mediteraneene deosebite. De la hotel trebuie neapărat să pleci într-o plimbare pe faleză, spre stânca impunătoare, unde vei descoperi o mulțime de restaurante cu pește proaspăt, renumita paella, Sangria, muzica , veselie, totul pentru o seară spaniolă de vis.

Dacă dorești poți opta și pentru excursii de o zi cu barca, pe mare, până la Benidorm pentru a putea vizita orasul, dar și Parcul Mundomar unde poți să înoți alături de delfini sau să descoperi plaja Levante care este cea mai populară plajă din Spania.

Piscina infinita- hotelul Gran Sol Y Mar
Imagine Sialy Travel
Și iată câteva poze din Calpe:

Hotel Gran Sol y Mar

Hotel în centrul orasului Calpe

Natural Penyal D’Ifac

Parc natural
Alina Zamfir

Alina Zamfir

General Manager

Dare to dream, dare to travel!
Nimic nu este mai frumos decât să visezi vacanțe minunate, dar eu te provoc să îți și îndeplinești acest vis!
Călătorind îți creezi experiențe inedite și poți gusta din plin adevărata fericire a vieții!

Oferte

OFERTE SPECIALE 2024 - ACUM E TIMPUL SĂ ÎȚI REZERVI VACANȚA MULT VISATĂ!

Vino să ceri o ofertă personalizată pentru vacanța ta pentru anul 2024 și să beneficiezi de reduceri speciale!