Honeymoon în Bali – Insula iubirii

Dacă dorești o destinație exotică, ideală pentru luna de miere și nu numai, în care poți merge din  luna mai până inclusiv în luna octombrie, Bali este o alegere pe care nu o vei regreta.

Insula Bali, numită și Insula iubirii sau Insula Zeilor este un adevărat paradis exotic care este renumit pentru plajele tropicale întinse cu nisip fin și umbrite de palmieri, pentru culturile de orez terasate, pentru varietatea templelor care se îmbină perfect cu forfota restaurantelor, a barurilor și a magazinelor.

Se pot practica multe sporturi de apă cum ar fi: snorkeling, surf, schi nautic, parasailing, scuba diving.  De asemenea se organizează croaziere, submarine safari și pescuit în mare. Aici ai ocazia să vezi elefanți, să înoți cu delfinii, să mergi prin junglă și să faci o baie direct în mijlocul naturii, la cascadele lor pitorești.

Plaja din Bali
Imagine Sialy Travel

După aproximativ 14 ore de zbor, eu îți recomand să stai minim 9 nopți în acest paradis. Poți să stai în aceiași locatie, sau poți să combini 2 locații (o locație la plajă de exemplu și 2 nopți în orașul Ubud) pentru a gusta din plin din farmecul insulei.

Capitala insulei este Denpasar, acolo unde este situat și aeroportul. De la aeroport până în Nusa Dua , unde am ales eu să stau, sunt 19 km. Capitala nu este atât de atractivă precum este orașul Ubud, care este plin de muzee, magazine de suveniruri, restaurante, baruri, cluburi de noapte. Dacă ești pasionat și de viața de noapte, Ubud este alegerea perfectă.

Te Interesează Destinația?

O dată ajuns în Bali poți să alegi mai multe excursii și tururi atât cu autoturisme , vapoare sau chiar și cu avionul ( dacă dorești să vizitezi și alte insule mai îndepărtate, sau dacă dorești să mergi 2 -3 nopți și în Singapore).

În Bali nu există transport în comun, dar închirierea unei mașini cu sofer se încadrează între 35-50 euro/zi, depinde unde alegi să mergi. Astfel, atât pentru transferul aeroport – hotel – aeroport, cât și pentru excursiile făcute acolo am ales această variantă de a închiria o mașină cu șofer, având acolo un prieten localnic (Wayan Sukarta), care este alegerea perfectă pentru siguranță, mașină curată, excursii inedite. Wayan a fost atât șofer cât și ghid în toate excursiile făcute, comunicarea cu el în engleză fiind foarte eficientă.

Sofitel Bali Nusa Dua Beach Resort 

Imagine Sialy Travel

Eu am ales aici să stau în Nusa Dua, la hotelul Sofitel Bali Nusa Dua Beach Resort & Spa 5 *. Am ales această destinație pentru luna de miere, în septembrie 2017. Nusa Dua este un oraș liniștit, care este dominat de cele mai luxoase hoteluri. Serviciile , indiferent de hotelul ales în insula Bali sunt de înaltă calitate deoarece înainte de a se angaja, tot personalul este obligat să urmeze o școală de ospitalitate. Micul dejun este extrem de variat și de gustos, multe fructe exotice, o varietate mare de sucuri din fructe și legume făcute pe loc. Să nu pleci din Bali fără măcar un masaj balinez făcut direct pe plajă pentru că este o experiență unică și astfel reușești să te relaxezi total.

În Bali găsești cazare pentru toate buzunarele, cazările fiind mai ieftine decât în Europa.

Dacă ajungi în insula Bali trebuie să guști berea lor tradiționala Bintang și toate delicatesele balineze. Bucătăria balineză este foarte gustoasă și complexă, îți recomand să încerci Nasi Goreng ( orez prăjit), bebek betutu ( rață afumată – se servește în restaurante de lux),  desertul Bubur Injun ( budincă de orez negru cu lapte de cocos), Iga Babi ( coaste de porc balineze), dar de asemenea îți recomand să guști și platourile cu pește care au și homar , pește local și renumitul orez simplu , doar înnăbușit care este extraordinar la gust. Astfel te poți bucura de specialități de pește, pui , rață sau porc, ei nu gătesc vită. De asemenea poți să guști și renumita cafea Kopi Luwak ( mai jos am descris experiența) sau vinul lor făcut din orez denumit Brem.

Câteva din obiectivele turistice atinse în vacanța mea în insula Bali

 

Templu Tanah Lot – este un “must do” dacă mergi în Bali, este un templu unic, sculptat în stâncă. Tanah Lot înseamnă “ Pământul din Mare”, formațiunea stâncoasă unde este situat templul fiind înconjurată în totalitate de valurile apei. Dacă ajungi la acest templu la apusul soarelui vei avea parte de un peisaj de vis.

Templul Pura Ulun Danu Beratan – este un alt templu renumit, construit pe apă – peisajul fiind unul încântător.

Terasele de orez Tegallalang – zona Tegallalang este cea mai renumită zonă din Bali pentru admirarea teraselor de orez

Pădurea Maimuțelor din Ubud (Ubud Monkey Forest)– este un regat al maimuțelor, o adevărată atracție, dar trebuie citite instrucțiunile foarte atent înainte de a interacționa cu maimuțele pentru a evita anumite neplăceri.

Cascada Tegenungan – este o cascadă mai comercială, poți să faci o baie pe cinste, iar apoi te poți răcori cu o nucă de cocos

Plantația de cafea – Kopi Luwak – Cafeaua Luwak este cotată ca fiind una dintre cele mai scumpe cafele din lume , poate să ajungă la 500 de euro un kilogram. Ce face specială această cafea este modul ei de obținere. Kopi în limba indoneziană înseamnă cafea, iar luwak este civita de palmier, un animal care seamănă cu o pisică. Acest animal se hrănește cu boabele de cafea, dar are grija să le aleagă doar pe cele de calitate foarte bună, numai învelișul boabelor este digerat, iar restul bobului trece prin stomacul luwak-ului intact și este eliminat. Localnicii culeg boabele din excrementele civitelor, le spală, le usucă la soare și apoi le prăjesc. Poți să asiști la un drum al cafelei care se încheie cu o degustare de cafea și ceaiuri tradiționale, iar apoi dacă te-a cucerit poți și cumpăra această cafea.

Alte obiective turistice în insula Bali

Vulcanul Kintamani – aici este un restaurant cu mâncare tradițională balineză unde se poate lua masa și se poata admira măreția vulcanului și a lacului

Parcul fluturilor ( Butterfly Park) – o plimbare în lumea fluturilor de toate mărimile și culorile, iar la final poți chiar să te pozezi cu fluturi imenși care îi poți așeza pe tine

Cascada Munduk – este o cascadă mai retrasă la care ajungi printr-un traseu exotic prin junglă. De asemenea nu este un loc foarte populat, dar o dată ajuns la această cascadă, poți face o baie în inima naturii fără să fii deranjat.

Bali Collection – este o zonă plină de magazine , restaurante și baruri în Nusa Dua, este locul ideal pentru shopping, iar restaurantele de aici sunt pentru toate bugetele.

Cină romantică pe plaja din Jimbaran – nimic nu poate încheia mai romantic o zi de excursii prin insula Bali, decât o cină romantică cu fructe de mare, pe malul mării, la lumina lunii și la muzica valurilor

Templu Tanah Lot

Templu unic, sculptat în stâncă

Templul Pura Ulun Danu Beratan

Templu construit pe apă

Terasele de orez Tegallalang

Cele mai renumite orezării din Bali

Plantația de cafea – Kopi Luwak

Cafeaua Luwak este cotată ca una dintre cele mai scumpe cafele din lume

Cascada Munduk

O cascadă retrasă la care ajungi printr-un traseu exotic prin junglă
Alina Zamfir

Alina Zamfir

General Manager

Dare to dream, dare to travel!
Nimic nu este mai frumos decât să visezi vacanțe minunate, dar eu te provoc să îți și îndeplinești acest vis!
Călătorind îți creezi experiențe inedite și poți gusta din plin adevărata fericire a vieții!

Oferte

OFERTE SPECIALE 2024 - ACUM E TIMPUL SĂ ÎȚI REZERVI VACANȚA MULT VISATĂ!

Vino să ceri o ofertă personalizată pentru vacanța ta pentru anul 2024 și să beneficiezi de reduceri speciale!