Santorini – paradisul grecesc pentru o “lună” de miere inedită

Insula Santorini – insula unde sunt mai multe biserici decât case, mai mult vin decât apă, mai multi măgari decât bărbați – este o destinație perfectă pentru îndrăgostiți de toate vârstele, dar nu este recomandată pentru familii cu copii, deoarece nu prea au facilități pentru copii.

Insula Santorini este o insulă care aparține de arhipeleagul Insulele Ciclade, având capitala la Fira (Thira) . Insula Santorini este o insulă vulcanică, nisipul/pietrișul pe care îl regăsești aici fiind roșu, alb, gri sau negru, apele sunt cristaline și de un albastru intens, iar rocile vulcanice sunt de culoare roșie.

Am ales această destinație idilică tot în vara anului 2016.

Bine ai venit în Santorini!
Imagine Sialy Travel

Cele mai populare plaje din Santorini sunt Kamari, Perissa și Perivolos. Plaja Kamari este premiată cu Blue Flag, are o lungime de aproximativ 5 kilometri, situată în partea de sud-est a insulei și de-a lungul plajei se pot regăsi restaurante, taverne, hoteluri , baruri de plajă pentru toate bugetele.

Te Interesează Destinația?

O plajă inedită a insulei este plaja Red Beach, o plajă roșie, situată lângă orașul Akrotiri – oferă un peisaj extraordinar – roșul nisipului și al rocilor vine într-un contrast perfect cu turcoazul mării.

Dacă ajungi în Santorini nu trebuie să ratezi apusul de soare din Oia, o plimbare prin capitala Fira sau o plimbare prin satul Imerovigli.

Satul Oia, este situat pe vârful unei stânci, străduțele înguste, casele albe, bisericile cu cupola albastră, peisajele deosebite te fac să te simți ca într-o poveste plină de dragoste. Sunt o mulțime de terase, restaurante de unde poți admira apusul, dar e bine să mergi din timp sau în cel mai bun caz să îți faci o rezervare pentru a avea garantat un loc ideal.

Santorini
Imagine Sialy Travel

Imerovigli este un sat care este situat în prelungirea capitalei Fira, după satul Firostefani și care îți oferă ca și Oia peisaje inedite, restaurante și taverne de unde poți admira aceste peisaje și poți să îți încânți papilele gustative cu cele mai delicioase mâncăruri tradiționale.

Pentru un shopping pe cinste poți să te delectezi în minunata capitală Fira, plină de străduțe înguste unde găsești magazine pe toate gusturile, cafenele, restaurante, baruri. În Fira poți să mergi și cu telecabina și astfel să vezi peisajele minunate de la o altitudine de 220 m.

Insula Santorini găzduiește locații de lux, hoteluri cu peisaje extraordinare pentru toate bugetele.

 

Mâncarea grecească este gustoasă, grecii sunt foarte primitori, plini de viață, vinul este deosebit, muzica este în ton cu peisajul, deci nu mai sta pe gânduri. Se pot organiza degustări de vinuri, iar mâncărurile lor tradiționale pe care ți le recomand  să le guști sunt: salata grecească, brânza feta, sosul tzatziki, moussaka-ua, gyros-ul, souvlaki, iaurtul grecesc, dolmathakia (un fel de sarmale în viță de vie, servite reci), saganaki cu creveti,  spanakopita (plăcintă tradițională cu brânză feta și spanac).

Oia, Santorini

Sat situat pe vârful unei stânci

Imerovigli, Sntorini

Cu plaje inedite

Fira, Santorini

Capitala insulei Santorini

Firostefani, Santorini

Restaurante și taverne cu mâncare delicioasă
Alina Zamfir

Alina Zamfir

General Manager

Dare to dream, dare to travel!
Nimic nu este mai frumos decât să visezi vacanțe minunate, dar eu te provoc să îți și îndeplinești acest vis!
Călătorind îți creezi experiențe inedite și poți gusta din plin adevărata fericire a vieții!

Oferte

OFERTE SPECIALE 2024 - ACUM E TIMPUL SĂ ÎȚI REZERVI VACANȚA MULT VISATĂ!

Vino să ceri o ofertă personalizată pentru vacanța ta pentru anul 2024 și să beneficiezi de reduceri speciale!