Tallinn & Helsinki – Estonia si Finlanda, o mică escapadă în țările nordice

Experiența avută în Tallinn, capitala Estoniei și în Helsinki, capitala Finlandei este una aparte deoarece am descoperit stilul de viață relaxat al locuitorilor. Am făcut o mică evadare în aceste capitale, la începutul lunii noiembrie a anului 2017.

Am ales să stau la Hotelul The Von Stackelberg Hotel Tallinn 4*, care este situat la poalele dealului Toompea. A fost o locație ideală, fiind chiar lângă centrul istoric, unde ajungeai într-o plimbare pe jos de 5 minute maxim. Am promovat turismul românesc la Ambasada României din Tallinn, unde doamna Ambasador ne-a primit cu brațele deschise și ne-a prezentat toate frumusețile capitalei.

Ambasada României la Tallinn
Imagine Sialy Travel

Tallinn este o capitală unde se îmbină perfect stilul medieval cu stilul modern, iar dacă te pierzi pe străduțele din centrul vechi vei fi fascinat de arhitectura orașului, de cele 26 de turnuri ale orașului medieval, de biserici medievale, de magazinele cochete, de mâncărurile delicioase tradiționale. Ai șansa să deguști carne de ren sau de elan care sunt foarte gustoase. De asemenea fiind în țările nordice ai șansa să cumperi haine de lână deosebite, ei fiind adevărați maeștri ai lânii.

Te Interesează Destinația?

Tallinn-ul se aseamănă mult cu Praga, capitala Cehiei sau cu Sighișoara din țara noastră, dar este un oraș în care clădirile din centrul vechi sunt exemplar îngrijite, iar centrul istoric este mult mai mare decât zona turistică a orașelor menționate mai sus.

Ceea ce vine în completarea acestui peisaj de basm este Muzeul Marțipanului. Marțipanul simbolizând magia copilăriei , întâlnit în basmele scrise de Hans Christian Andersen sau Frații Grimm se regăsește în Muzeul dedicat acestui desert rafinat, în Tallinn. Aici puteți admira arta picturii pe marțipan, iar la final puteți să savurați o prăjitură și o cafea deosebite într-un cadru clasic, care vă conduce în lumea basmelor.

Muzeul Marțipanului 1

Imagine Sialy Travel

Alte obiective pe care le-am vizitat în Tallinn sunt: Catedrala ortodoxă rusă Aleksander Nevsky, Castelul Toompea (care are o platformă de unde se vede toată panorama capitalei), Piața Raekoja (piața centrală unde se află primăria).

Am vrut să evadez puțin din basmul Tallinn-ului și am ales o excursie de o zi la Helsinki , cu ferry-boat-ul , iar la întoarcere am ales și o cină all inclusive pe ferry-boat.

Capitala Finlandei și orasul-port Helsinki este un oraș mult mai scump decât Tallinn. Transportul în comun este foarte bine dezvoltat, astfel că de la ferry-boat în centrul orașului se ajunge eficient cu tramvaiul.  Helsinki nu este un oraș foarte mare, dar reușește foarte bine să dea senzația de spațiu, este un oraș aerisit.

Dupa Tallinn, o zi in Helsinki

O zi în Helsinki o pot contura astfel: o capitală selectă, shopping de lux, cafea foarte bună, mâncare foarte bună, dar la prețuri ridicate. Sunt foarte mulți finlandezi care merg în Tallinn să facă shopping, să se distreze în week-end și să se aprovizioneze cu alcool, deoarece alcoolul are taxe foarte mari în Finlanda.

Câteva din obiectivele vizitate la Helsinki: Piața Senatului, Catedrala Uspensky, Gara orașului Helsinki, Bulevardul Aleksanterinkatu, Scuarul Pieței Centrale, Palatul Prezidențial, Teatrul Suedez.

Cina de la întoarcere de pe ferry-boat a fost cireașa de pe tort a excursiei deoarece am avut parte de o încântare gastronomică pe măsură: somon autentic, cărnos, icre negre – un adevărat răsfăț și multe alte mâncăruri tradiționale finlandeze.

The Von Stackelberg Hotel Tallinn

Locatie ideala langa centrul istoric

Catedrala Aleksander Nevsky

De aici ai o panorama a capitalei

Castelul Toompea

Catedrala Uspenky

Bulevardul Aleksanterinkatu

Alina Zamfir

Alina Zamfir

General Manager

Dare to dream, dare to travel!
Nimic nu este mai frumos decât să visezi vacanțe minunate, dar eu te provoc să îți și îndeplinești acest vis!
Călătorind îți creezi experiențe inedite și poți gusta din plin adevărata fericire a vieții!

Oferte

OFERTE SPECIALE 2024 - ACUM E TIMPUL SĂ ÎȚI REZERVI VACANȚA MULT VISATĂ!

Vino să ceri o ofertă personalizată pentru vacanța ta pentru anul 2024 și să beneficiezi de reduceri speciale!