Un mini tur de țară – Vulcanii Noroioși, Valea Doftanei, Babele și Sfinxul, Sighișoara, Bucovina, Maramureș

25

August, 2018

România, plai de poveste

În vara anului 2015 am ales să pornesc într-un mini tur de țară pentru a descoperi minunățiile României.

Tradiții , oameni frumoși, locuri speciale , natură, peisaje extraordinare, mâncare excelentă , toate aceste bogății la noi în țară.

Primul loc spectaculos vizitat a fost Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici și Mari. Vulcanii noroiosi reprezintă o erupție lentă sau bruscă de noroi însoțită de emanații de gaze. Vulcanii noroioși sunt spectaculoși, dar nu sunt unici în lume, fiind aproximativ 1100 vulcani noroioși. După vizitarea lor, chiar la ieșire puteți să vă bucurați de un prânz pe cinste, tradițional românesc care se poate încheia cu papanași deliciosi.

Vulcanii noroioși – Buzău

Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici și Mari.

Imagini Sialy Travel

De aici am pornit la următoarea destinație – Valea Doftanei. Aici m-am cazat la Pensiunea Atra Doftana care este situată la 100 m de lacul Păltinu. Am ales această destinație deoarece camerele acestei pensiuni au un balcon care îți oferă o priveliște deosebită la lac și o mare doză de aer curat. Este o destinație în mijlocul naturii, cu multă liniște de unde poti merge să vizitezi Sinaia și restul văii Prahovei. Aici am fost la Babele și Sfinxul, monumentele Bucegilor pentru care am luat telecabina din Bușteni. Aer curat, energie pozitivă, soare și iată-mă în vârful Bucegilor pentru a admira minunățiile sale.

O altă destinație în mijlocul naturii este și Cota 2000 de la Sinaia unde se poate urca cu telegondola. De la Cota 2000 se poate coborî la Cota 1400 unde se poate lua un prânz românesc la Ceaunu` Crăpat. Destinația aceasta este preferată și de marii schiori pe timpul iernii.

Imagini Sialy Travel

Sighișoara

Imagine Sialy Travel

De aici am pornit la drum spre Bucovina, dar am facut o mică oprire în orașul medieval Sighișoara. Nu poți să nu te oprești în acest oraș cu un centru istoric unde romantismul plutește pe străduțele înguste. Centrul istoric este condus de Turnul cu Ceas care este simbolul Sighișoarei. Ceasul împreună cu păpușile reprezintă zilele săptămânii, iar cocoșul din vârf îi vestește pe localnici asupra stării vremii. Tot aici este găzduit și Muzeul de Istorie din Sighișoara. O altă atracție aici este Biserica Mănăstirii, situată lângă Turnul cu Ceas. Centrul vechi este plin de case colorate și pline de personalitate , precum: Casa Venețiană, Casa Vlad Dracul, Casa Cronicarului Georgius Krauss, Casa cu Cerb, etc.

 

 

 

Străduțele centrului istoric și Piața Cetății sunt pline de restaurante, baruri, cafenele cochete, care te întorc în timp, iar atmosfera este una plină de viață și voie bună.

În Bucovina, m-am cazat la Gura Humorului, la Pensiunea La Roată care este formată din 5 case țărănești ( Vasile, Anastasia, Zenovia, Elisabeta și Dumitru) pentru o cazare rustică și 4 case moderne ( Nela, Ramona, Olga, Ana). Cazarea în partea rustică te duce cu gândul la vacanțele din copilărie petrecute la bunici, la țară. Toată această atmosferă vine înnobilată cu un restaurant cu bucate tradiționale pe măsură care are și o terasă rustică în aer liber.

Bucovina mi-a plăcut cel mai mult din acest tur de țară. Aici pe lângă vizitarea mănăstirilor ( Voroneț, Moldovița, Sucevița, Putna, Neamț, Agapia, Humor , etc) , poți descoperi tainele încondeierii ouălor, poți să vizitezi casa memorială a lui Ion Creangă și să intrii în atmosfera basmelor scrise de el, poți să admiri ceramica de Marginea care este o marcă cunoscută în întreaga lume. Produsele din ceramică neagră pot fi achiziționate din magazinul de prezentare, după ce este efectuat un tur al lutului și al creării acestor minunății.

Tainele încondeierii ouălor le-am descoperit la Muzeul Ouălor Lucia Condrea. Este un muzeu deosebit, cu 106 vitrine cu ouă încondeiate  și este recunoscut internațional. De asemenea aici este și o școală de vară unde vin și turiști străini pentru a învăța această artă deosebită.

Casa memorială a lui Ion Creangă din Humulești este un muzeu memorial înființat în casa unde s-a născut și a copilărit povestitorul. Lângă casa memorială este parcul tematic Ion Creangă unde se regăsesc personajele îndrăgite din Amintirile din Copilărie ale lui Ion Creangă.

După câteva zile în Bucovina am încheiat turul cu o mică vizită și în Maramureș. Emblemele Maramureșului sunt Mocănița, Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Bârsana. Mocănița nu este doar emblema Maramureșului ci și emblema României care reusește să strângă anual mii de turiști din toate colțurile lumii. Punctul de plecare al Mocăniței este Vișeul de Sus, unde se găsește și o parcare pentru mașini. Sezonul în care circulă Mocănița începe primăvara și se sfârșește toamna. Biletele se pot achiziționa și online, puteți beneficia de plimbarea cu Mocănița, de restaurant și chiar și de cazare în trenul hotel staționar.

Sucevița

Imagine Sialy Travel

Cimitirul vesel

Imagine Sialy Travel

Oricât de sinistru sună o plimbare în cimitir, și dacă asociezi și cuvântul vesel este foarte interesant modul cum un om a reușit să ofere o perspectivă fericită asupra morții și să aducă o notă de seninătate unui eveniment trist. Astfel la fiecare mormânt se regăsesc cuvinte despre răposați scrise cu rimă sau fără, dar care îți crează în minte o imagine veselă.

Mănăstirea Bârsana este un complex monahal special, foarte frumos amenajat construit din lemn. Biserica mănăstirii Bârsana este una dintre cele mai înalte biserici de lemn din România, având 57 m înălțime.

De asemenea pe drumurile maramureșene îți poti delecta privirea cu minunatele porți din lemn maramureșene care înnobilează intrările în casele băștinașilor.

Tot acest tur minunat în România a fost completat de mâncăruri tradiționale deosebite, făcute natural în casele românilor și servite cu mare drag și bineînțeles cununate cu nelipsitul vin tradițional românesc specific fiecărei zone în parte.

Alina Zamfir

Alina Zamfir

General Manager

Dare to dream, dare to travel!
Nimic nu este mai frumos decât să visezi vacanțe minunate, dar eu te provoc să îți și îndeplinești acest vis!
Călătorind îți creezi experiențe inedite și poți gusta din plin adevărata fericire a vieții!

Vezi Toate Articolele Din „România, plai de poveste

Oferte

OFERTE SPECIALE 2025 - ACUM E TIMPUL SĂ ÎȚI REZERVI VACANȚA MULT VISATĂ!

Vino să ceri o ofertă personalizată pentru vacanța ta pentru anul 2025 și să beneficiezi de reduceri speciale!